onsdag, december 28, 2011

Aftonbladets ledare bör inse den digitala utvecklingen

Det är med texten "I klartext betyder det att Carl Bildt stuckit utomlands och delegerat ansvaret.". Aftonbladets ledarsida blir irriterade på att utrikesministern åker utomlands med familjen och får genast vatten på sin kvarn.

Sen att de senare, medvetet eller omedvetet glömmer bort stycket "Men arbetet följer alldeles självklart med.
I denna det globala informationssamhällets tid är möjligheterna till kommunikation och kontakter alldeles utmärkta." Säger en del. Det har gått ett tag sen folk började inse att Carl Bildt är utrikesminister och hans arbetsfält finns till största delen utanför Stockholm och Arvfurstens palats. Det roliga är att det som glöms bort nu på Aftonbladets ledarredaktion är att vi lever i en digital värld. Carl Bildt behöver således inte befinns sig på UD, utan kan med iPad, iPhone och kanske en bärbar dator bedriva sitt arbete fortsatt, vilket han måste.

För det är det här med en ministers ansvar. En minister får varken ta semester eller föräldraledighet. Även om Bildt åker utomlands, innebär det inte att han kan koppla av utan måste vara á jour. Och den tesen som ständigt drivs, att Bildt inte bryr sig tillräckligt. Om hans tidigare intressen hade spelat roll, varför hade han då brytt sig överhuvudtaget om de fängslade svenska journalisterna?