fredag, december 02, 2011

Juholts adventsfirande - ett jävla skämt?

Inte en morgon utan att smått raljera kring Håkan Juholt. Jag börjar skönja att torsdagens SCB-mätning mer och mer kommer fungera som en medial halshuggning av den stukade S-ledaren. För till dagspressens fokus på gamla som nuvarande S-företrädares ställningstagande till Juholt kan man tro att nästa veckas mätning kommer fungera som dagspressens deifinitiva krav på Håkan Juholts avgång.

Dock tror och hoppas jag att Håkan Juholt har större självförtroende än att hänga upp sig på en mätning som trots allt är mer omfattande än andra mätningar och har gjorts parallellt med den mediala kölhalningen av Socialdemokraterna.

I Sveriges Radio P1 har han återigen haft sitt floskelmarathon kring hur Socialdemokraterna är nere i den mediala gropen, men som lagom till 2014 kommer vara på banan och återigen vara ett trovärdigt alternativ för väljarna igen. Om det är med eller utan Juholt kan man undra, men jag hoppas på det. I sig måste han få utrymme att konkretisera sina idéer och visioner för väljarna.

Det utrymmet kommer han få under helgens förtroenderåd inför en församling förtroendevalda partikamrater. Jag tycker det är intressant om vi kunde få något ut från det än bara rubriker om missnöjda partister som ändå sedan länge tagit sin hand från Juholts axel.

Bloggar: AnybodysMikael, Tokmoderaten.
Media: AB, AB, Exp, Exp, SvD, SvD.