måndag, december 12, 2011

Räknade Juholt med Sd i regeringsunderlaget?

Håkan Juholt hade egentligen inte för avsikt att kommentera SCB:s senaste mätning i onsdags. Det är upp till partisekreterare Carin Jämtin att kommentera, var förra veckans besked. Nu idag måndag är isgnalen en annan. Därför väljer Juholt att ge följande kommentar i anslutning med den senaste mätningen från YouGov.

" Hade SCB varit valresultat så hade jag blivit tillfrågad om jag ville bli statsminister, eftersom de rödgröna fick 44,6 procent av rösterna och den borgerliga alliansen fick bara 44,5 procent, säger Juholt."

Utgår man från SCB-mätningen, blir mandatfördelningen 164-164 mellan Allianspartierna och de tre rödgröna partierna (Kd under spärren). I det läget blir Sverigedemokraternas 21 mandat vågmästare. Frågan är dock till Juholt, räknade han med Sd i regeringsunderlaget. Han har själv varit ivrig med att påstå att Sd är en del i nuvarande regeringsunderlaget. Innebär detta att han kallt räknar med Jimme & Co:S stöd i en ännu fiktiv omröstning om vem som ska vara Sveriges statsminister?