tisdag, december 20, 2011

Stäm denna om du kan Mikael Wiehe


Stäm denna om du kan Wiehe! ;)

Det är alltid underhållande när en person som så tydligt och kraftigt strider för sina principer så uppenbart frånträder dessa när det handlar om en själv. Mikael Wiehe fick enligt rapporter idag, upp ögonen för det som vi som upplever det som dagligt tal går under benämningen marknadsekonomi, nämligen äganderätten.

Även FN stadgar äganderätten som en mänsklig rättighet, man kan ju undra hur Mikael Wiehe och andra kommunister ställer sig till detta. Trots allt slog det bakut när den sköna ledarskribenten Sanna Rayman på sin föräldraledighet, spånade ihop en sång inspirerad av den mer desillusionerade musikern Benny Andersson som tydligen ville vara med i mytbildningen kring det nyss genomröstade Slussenförslaget.

Mikael Wiehe ogillar i sig äganderätten och ställer gärna upp när lovsången till landet Kuba ska sjungas, landet som aktivt inskränker den näringsfrihet och äganderätt som Mikael Wiehe så gärna värnar om, bara det inte gäller någon annan än honom själv.

Som den gången som Mikael Wiehe skulle spela på en familjedag arrangerad av bland annat LO, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, arbetarrörelsens tankesmedja och SSU. Det tycktes som en bra idé att skattebetalarna skulle få stå för fiolerna när Wiehe skulle sjunga socialismens lov och mana till kamp mot "den onda borgerligheten". En idé som senare drogs tillbaka.

Man kan ju undra hur Mikael Wiehe tänkte. Att sjunga proletariatets lov, att mana till solidaritet och att dela lika, men när det väl ska tas betalt får den arme betala. Wiehe och hans hans närmaste har som sagt inte bara sjungt hyckleriets lov en gång. Det som fick sin början i Arjeplog och de arma skattebetalarna som skulle få betala för en socialistisk propgandafestival, har nu letat sig ända ner till Stockholm och några som ville göra satir och säga "Nej Nej, det får ni inte!", för äganderätten ska värnas bara om det handlar om Mikael Wiehes verk.

Läs om Streisandeffekten.
Bloggar: CwejmanDibbukFolinIconomi, Ingerö, IsobelKlamberg, Scaber Nestor, Yami