måndag, januari 16, 2012

Juholt behöver förklara sig

Håkan Juholt har sagt att han är en ny människa i och med sitt avbrott under julhelgerna. Det tragiska är att inget har förändrats. På pressträffen kom det oförklarliga:

Nu är vi ett läge där vi har en statsminister som drivit igenom en ny försvarspolitik tillsammans med Sverigedemokraterna.

Låt oss säga så här. Försvarets personalförsörjningsreform drevs igenom av Alliansregeringen utan stöd från oppositionen, men beslutet togs innan valet 2010. Med andra ord, Sverigedemokraterna kom in i riksdagen efter valet 2010 och kan således omöjligen ha påverkat ett försvarspolitiskt beslut av den här karaktären.

Socialdemokraterna har nu accepterat den nya inriktningen för försvarets personalförsörjningssystem, det är bra vilket ger en grund för de breda överenskommelser som har tagits inom försvars- och säkerhetspolitiken. Men inte på grund av att de hade något eget alternativ tidigare. Och det nya systemet röstades igenom av en alliansregering i majoritet innan valet, inte med hjälp av Sverigedemorkaterna. Att Håkan Juholt kommer med dessa påståenden bara rent tragiskt.

Media: AB, ABDN, Exp, Exp, SvD, SvD, SvD.