söndag, januari 01, 2012

(S)trålande start 2012?

Vad ska man säga? 2012 har börjat och med besked. Det är en förhoppning om att förhoppningen om en relevant opposition är det som krävs för att väcka liv i svensk inrikespolitik och hålla alliansregeringen på tå intill vallokalerna stänger 2014. Det är rätt uppenbart att det finns ett missnöje inom rörelsen. Men de som uttrycker sitt missnöje bör nog välja, antingen vara konstruktiva och fokusera på lösningarna eller att fortsatt dra ett löjes skimmer över socialdemokratin.

Ylva Johansson uttrycker det som många inom socialdemokratin tycker. Jag är inte ett dugg förvånad. mer förvånad blir jag av att det inte tydligt sätts ned en fot som signalerar att det är dags att rikta fokus framåt. Socialdemokratin har satt sin prägel för 2012 om det inte markeras mot att missnöjet mer och mer tär av det som fortsatt finns kvar av den socialdemokrati som vi känner den.

Först en valseger, men innan dess en relevant opposition. 2011 inleddes med intern S-kris, 2012 inleds precis likadant. Det är bara en fråga hur länge det får pågå, hur många väljare som kommer svika innan man inser allvaret och vad det innebär att hela tiden hugga rörelsen och sin partiledare i ryggen. Socialdemokraterna tycks vara full med människor som vill leka Brutus, men ingen som ännu öppet vill utdela det offentliga knivhugget. Tills dess blir det ett krampaktigt ställningstagande från alla de som uttrycker missnöje, men som inte utåt vågar stå för om de har eller inte har förtroende.


Bloggar: Göran, MikaelTokmoderaten.
Media: AftonbladetDN, DNExpExp, SR, SvDSvD, SvD, SvD.