torsdag, februari 02, 2012

Lindgren Åsbrink och prioritera galapremiär framför skolnedläggning

"När sossarnas nedskärningar i skolan står på agendan så får Marika Lindgren- Åsbrink "förhinder". Så tar man inte ansvar för Sundbyberg." Detta inlägg lades ut på Facebook under måndagens kommunfullmäktigesammanträde i Sundbyberg. Den ansvariga politikern, numera programsekreteraren i Socialdemokraternas programkommission, Marika Lindgren-Åsbrink var inte närvarande när just neddragningarna inom Sundbybergs skolor togs upp.

Från ansvarigt håll hävdades att hon hade andra arbetsuppgifter. Det kan man förstå, rollen som fritidspolitiker kräver att man kan kombinera det med sitt jobb. Hursomhelst utan att dra för mycket in på skvaller kan man undra vad hon gjorde just här?

Galapremiären av filmen The Iron Lady hölls under måndagkvällen, samtidigt som kommunfullmäktige hade sitt sammanträde. Vad är det som ingår i ens arbetsuppgifter att gå på galapremiär kan man fråga? Det har störts sig på ett moderat landstingsråd som stack från ett möte för att hinna med ett mingel.

Det är då frågan vad som föll i ens ordinarie arbetsuppgifter att gå på filmpremiär, samtidigt som frågan om skolneddragningar i ens eget ansvarsområdet tas upp (om de nu togs upp). Det är inte att ta ansvar för en bra skola, särskilt i Sundbyberg.

Bloggar: Tokmoderaten.