tisdag, mars 13, 2012

Något annat behövs än Franchells floskler

Människor står utanför a-kassan, barnfamiljer vräks, arbetslösa köar utanför socialbyrån, en ny fattigdom träder fram och järnvägen håller på att rasa samman. Ser man till Eva Franchells världsbild, ser allt ut att gå åt fanders. Jag börjar bara fundera kring hur väl människor svarar upp emot hennes svartmålande. I sig har socialbidragen ökat, men den bild där människor står på kö utanför för att komma in på socialbyrån, det hjälper inte att överdriva situationen. Det gör det bara patetiskt.

Det som också bör påpekas om man ser till den situation som råder, finns det en kommun som utmärker sig när det gäller vräkningar av barnfamiljer, S-styrda Gävle. Har Frachell dragit dessa i örat? Och sen, var någonstans rasar järnvägen samman?

Investeringarna i järnvägen är i sig högre än tidigare. Flera år av eftersatt underhåll, investeringar och luftslott i infrastrukturinvesteringar är till ända. Att mer behöver satsas är nödvändigt, men i sig går det inte när Trafikverket säger att man nu har nått ett kapacitetstak

Jag tror att det är lång väg kvar för socialdemokratin tills de är trovärdiga rent politiskt. Det är bara ett råd att gå till botten med sin politiska utveckling, kanske läge att då strunta i Eva Franchells floskler.