måndag, juli 02, 2012

100 idéer för nya jobb eller 100 idéer för smutskastning

Till en början, Juholtssedelpress.se kan anses som stötande. Skillnaden är att fokus är på förslag och inte på person, även om gränsen är hårfin. Vad vill SSU? Är deras fokus på förslag eller på person? Det är en fråga att besvara på?

Gränsen mellan satir och ren och skär smutskastning är hårfin. Dock är det inte satirspekten som gör en nyfiken. Moderata Ungdomsförundet väljer att lansera 100 idéer för nya jobb. vissa av de har redan hånats i sociala medier. Många av de tåls att diskuteras. Det är frågan vilka som klarar av att göra det.

SSU har sin giv, jag förmodar att Sveriges andra största ungdomsförbund svarar upp med en relevant agenda för att locka nya ungdomar och bidra till en en debatt som fokuserar på att fler unga ska få jobb. På ett sätt har MUF lagt ribban, men SSU väljer att riva den totalt. Det är tråkigt, inte minst med tanke på att SSU väljer att inte bidra till en debatten, utan väljer att köra smutskastningsstilen 100 procent rakt ut.

Det finns således en en hårfin gräns mellan kritik mot förslag och påhopp mot person, bara för att man gillar det. Vissa ramlar över gränsen, andra trivs att vara på den sidan. När dyngkastandet är prioriterat träder vissa fram.