tisdag, juli 03, 2012

#Almedalen och Moderaternas dag

Den andra eller tredje dagen börjar så sakteliga komma igång. Idag är det tänkt att Fredrik Reinfeldt ska vara den som levererar årets tal i Almedalen. En inbiten partists förhoppningar lär vara så. Det är också starten på andra halvlek och färden mot ett nytt val där förtroendet ska vinnas på nytt.

Utmaningarna är fortsatt stora. Jobben är i fokus och krisens effekter måste fortsatt stävjas. Samtidigt ställs kraven på Moderaterna och regeringen att agera. Det är därför som hösten och den kommande budgetbehandlingen kommer bli den heta frågan. Just den ekonomiska frågan som belystes i föregående inlägg är den mest intressanta nu och framöver.

Samtidigt ställs krav på fördjupning av samarbetet kring Alliansen. Beskeden ska vara klara, förslagen ska vara genomarbetade och väl finansierade. Det är en fråga som kommer vara relevant och åtminstone en fråga  där om regeringen redan har frågan besvarad.

Således kommer den kommande debatten kring både jobb och ekonomi vara den debatt som bör vinnas för att bygga ett stabilt förtroende inför 2014. Genom resor i Sverige, samtal med människor som bygger upp samhället, många av de som arbetar när vi andra sover, är det som kommer ge svaren och fortsätta utveckla politiken framåt.

Idag är det Moderaternas dag. Det är självklart viktigt att varje enskilt parti klarar av att sätta tonen för dagen. Moderaterna ska sätta tonen för tisdagen den 3 juli. Det är frågan vad som kommer att symbolisera dagen.

Bloggar: Martin.
Media: ABAB, AB, DN, SvD, SvD, SvD.