måndag, juli 09, 2012

Om semesterresan inte är en mänsklig rättighet

Semesterresa är ingen lyx som är få förunnat. Jag håller helt med om det. Ambitionen att driva en konskevent linje för fler jobb, att alla jobb behövs, gör att fler människor får en tryggad inkomst. Med jobbet följer ytterligare förmåner, som rätten till semester.

Det är bara i ett läge som jag kan förvånas över vissa ställer sig till det här med möjligheten till semester, inte minst med tanke på människors möjlighet att kunna göra något kul under den. Som Aftonbladet Ledare, visserligen två olika skribenter, men samma ledarsida som kommunicerar två olika budskap. Jag protesterar inte mot att de tycker att det inte ska vara en lyx att åka på semesterresa. Men om man för en månad sen kommunicerade att utomlandsresan inte var en mänsklig rättighet blir man lite förvånad.

Man må väl förfaras över klimatförändringarna, men det finns i regel andra medel än att beskatta barnfamiljers semesterresa. För om man idag skriver om att semesterresan inte ska vara en lyx, varför argumenterar samma ledarsida för sen månad sen att charterresan inte är en mänsklig rättighet? Detta för att motivera en flygskatt som kommer göra många barnfamiljers charterresa tusentals kronor dyrare, vilket i sin tur leder till att just charterresan blir unnad dem med en mer välfylld plånbok.


Bloggar: Johan.