onsdag, augusti 15, 2012

När Jonna Sima vill att någon annan ska betala

"De höga biljettpriserna gör att alltför många tvingas avstå matchen. Svenska Fotbollförbundet kunde gott och väl ha tackat den trogna publiken för de här 75 åren och bjudit på avskedsfesten."

Följande tycker ledarskribenten Jonna Sima om kvällens uppvisningsmatch mellan Sverige och Brasilien. Just biljettpriserna kom i fokus under Hockey-VM tidigare i år. De skyhöga biljettpriserna tvingade Svenska Hockeyförbundet att backa och sänka priserna. Att priserna är höga till kvällens match går inte att ta miste på. Dock får man ju säga att ibland styr ju också utbud och efterfrågan priset, helt vanliga marknadsekonomiska mekanismer.
Det som är värt att komma ihåg med detta scenario, att jobbskatteavdraget har gett en vanlig barnfamilj med en sammanlagd inkomst på 50 000 kronor i månaden, drygt tre och ett halvt tusen mer i hushållskassan varje månad.

Att Jonna Sima tycker att biljettpriserna är dyra för barnfamiljer och att Svenska Fotbollsförbundet kan bjuda på matchen, är värt att komma ihåg nästa gång hon ondgör sig över skattesänkningar som ger barnfamiljer mer kvar i plånboken.