fredag, augusti 17, 2012

Ständigt denna Lennart Holmlund

Ibland kan det tyckas drastiskt att kalla en motståndare med tydliga vänstervärderingar för kommunist. Kommunisterna har stått för många av historiens värsta massmord. Trots allt finns det de som vill kalla sig kommunister, vilket de har all rätt att göra. Om de nu vill samma sak som har åstadkommits får de själva motivera. Jag skulle dock inte peka ut någon om de inte öppet ansåg att avrättning av oliktänkande vore en god idé. Dock är det fortsatt lämpligt för vissa att anklaga sina motståndare för vad som helst, i allafall om tyda det som Lennart Holmlund.

Lennart Holmlund har all rätt att det är tragiskt att arbetare i Sydafrika skjuts ihjäl för att de kämpar för sina villkor. Här i Sverige har vi av historien lärt oss att en sådan konflikthantering, Ådalen 1931 satte djupa spår när 5 arbetare fick sätta livet när militären öppnade eld mot demonstrationståget. Nu tycker dock Lennart Holmlund att det är legitimt att anklaga sina politiska motståndare för att vilja upprepa det som hände i Ådalen för över 80 år sen.

"Om vi översätter det till Sverige är det så centerpartiet vill att det är så det ska vara." Nu på morgonen är inlägget uppdaterat och meningen är borta, dock syns meningen i intilliggande bild. Trots det tycker Holmlund att det är lämpligt att dra paralleller med händelserna i Sydafrika och den politik som Centern vill bedriva. Arbetsgivarna ska få göra som de vill. I Sydafrika gjorde man slag i saken och sköt ihjäl arbetare. Det är den kopplingen till Centerpartiet och svensk politik som ger en fadd avsmak. Kanske dags för Lennart Holmlund att göra något annat.