onsdag, november 07, 2012

Four more years! Now what?


Republikanerna får nu börja formera sig för 2016. Trots ett hårt kampanjande gick det inte hela vägen. President Obama får fyra år till i Vita Huset. Den stora frågan om vad som kommer härnäst?

Strax efter fem svensk tid det klart. Trots den situation som USA befinner sig i, trots situationen i amerikansk ekonomi har President Barack Obama vunnit förtroende för ytterligare fyra år. Det är trots allt av att döma, att den amerikanska befolkningen har förtroende för att Obama ska få ytterligare fyra år för att vända den prekära situation som USA befinner sig i.

Frågan är vad som nu händer, med arbetsmarknaden, med budgetunderskottet, med statsskulden och med den politiska situation som råder i Washington. Obama blev president med löftet om att ena USA, demokrater och republikaner emellan. Problemet har varit att avståndet blivit än större under de senaste fyra åren. Demokraterna må ha flyttat sig aningen till vänster, Republikanerna har dock flyttat sig avsevärt åt höger. Ett problem i arbetet för President Obama i försöket att ena politiker över partigränserna.

Med förtroendet att vända arbetslösheten och ekonomin åt rätt håll, inleder nu President Obama ytterligare en fyraårsperiod i Vita Huset. Trots att Republikanerna inte lyckades, kan man ändå påstå att de ändå är på banan igen, men ändå har de en bit kvar. Efter att ha förlorat Vita Huset, både senat och kongress var de tämligen uträknade. Nu har de återtagit kongressen, det kommer vara en av President Obamas stora utmaningar. Hur han ska hantera de kommande fyra åren med denna situationen återstår att se. Det hela landar nu i frågan; four more years, now what?

Media: ABABABAB, DN, DN, DN, DN, JW, SvD.