fredag, april 26, 2013

Jag är djurgårdare och jag hoppas att vissa skäms!

Tränare som misslyckas med sin uppgift, kommer förr eller senare att få lämna sin plats till förfogande. Den situation som råder inom Djurgården, är att Magnus Pehrsson har haft en hel del att bevisa efter de inledande matcherna på året Allsvenskan. Dock när prestationerna hamnar i skymundan och hoten får påverka, blir det än mer allvarligt.

Farhågorna med att Djurgårdens tränare skulle bli den första huvudtränaren att avgå, besannades dessvärre idag. Det är jobbigt när det går tungt för ens favoritlag. Kärleken till ett lag gör att man ställer upp för dem i vått och i torrt, i med- och motgång. "Alltid oavsett, för evigt Djurgården" torde vara den mest passande låtraden för en järnkamin att skandera just nu.

Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson väljer att frånträda sitt ansvar som tränare respektive klubbordförande. De gör det för att de inte accepterar de hot som inkommit till följd av den prestation som laget i fråga har mäktat med under Allsvenskans inledning. Återigen får vi ett kvitto på det som Björn Eriksson presenterade sin huliganutredning. Våld och hot mot centrala klubbföreträdare är allt för vanligt förekommande,  Magnus och Tommys avgång är ett nytt bevis på detta. Om än hoten direkt har kommit mot Magnus, påverkas Tommy i sin roll som ordförande.

Jag står upp för att jag är djurgårdare, men jag står inte ut med de element som försöker kalla sig djurgårdare och tycker att hot och våld är utvägen. Man kan kräva mer av en tränare som har misslyckats de  inledande matcherna, en prestation som har lett till ett gjort mål och tio insläppta. Det är då den konstruktiva kritiken ska få utrymme, det finns ett ansvar hos tränare, föreningen och supportrarna att gemensamt arbeta för klubbens bästa. Detta för att spelarna ska kunna göra det absolut bästa möjliga ute på plan, vinna sina matcher och visa varför Djurgården är en klubb att räkna med.

Det är med sorg, ilska men samtidigt med ett hopp om att allting nu kan bli bättre. Vi är uträknade, skadeskjutna, drabbade av ett drastiskt manfall i vår centrala organisation. Det är nu vi står upp om vi älskar DIF, står upp för framtida framgångar och mot de som använder vårt klubbmärke för sina illasyftande agendor. Låt oss nu stå upp för Djurgården, för vårt lag och visa vilken supporterkultur vi står för.